גידול ממוצע של קהילת החותמיסטים בכל שנה
גידול ממוצע במספר
בתי הספר בכל שנה
גידול ממוצע במספר
הרשויות בכל שנה
תיאורית השינוי של חותם בנויה על יצירת שרשרת מנהיגות שמתחילה בבית הספר וממשיכה עד למוקדי קבלת ההחלטות במדינה. מטרת אסטרטגיה זו היא ליצור שותפויות עם בתי ספר במהלך 5 השנים הקרובות, כדי להצמיח ביחד דור של מורים ומנהיגים אשר ייקדמו שוויון הזדמנויות בחינוך. אנחנו מאמינים ביכולת שלנו להשפיע ולשנות את המציאות, ומבינים שהשינוי מתחיל בילד אחד.
מודל ההשפעה שפיתחנו מבוסס על תפיסה של Bottom Up – ההשפעה מתחילה ביחסי האמון שנבנים בין המורה לתלמיד הבודד, ומשם מהדהדת כמו אדוות גלים אל הכיתה, בית הספר כולו והקהילה הסובבת אותו. ההתמקדות בטובת התלמיד הבודדת מאפשרת לנו ליזום ולשתף מורים נוספים מבית הספר, הורים, צוות הנהלה וכן גורמים בקהילה, ובכך מעצימים את מעגלי ההשפעה שלנו, ויוצרים אפקט מעגלי מתמשך, שהולך ומתחזק ככל שישנם יותר חותמיסטים בכל קהילה.
האתגר
בישראל קיימות מגמות מדאיגות של אי-שוויון בחינוך. למעשה – מבחני פיז"ה האחרונים מלמדים כי הפער בישראל נכון לשנת 2018 בין התלמידים המצטיינים למתקשים, בין בעלי רקע כלכלי חזק לבעלי רקע כלכלי חלש ובין ערבים ליהודים – הוא מן הגדולים בעולם, והגדול ביותר מבין מדינות ה- OECD.
אז מה עושים?
מפתחים מורים ומנהיגים. מחקרים השוואתיים מראים כי אחד הגורמים המכריעים בהצלחת התלמידים – הוא מי מלמד אותם. לכן אנו רואים בהוראה מנהיגות, והיום לאחר 12 שנים של פעילות ענפה ברחבי ישראל, וכן בעקבות הצלחת תכניות מקבילות ברחבי העולם, אנו יודעים להגיד שמורה טוב אחד – יכול לשנות מסלול חיים שלם של עשרות תלמידים.
ואולם, בעוד מסגרות החינוך אכן מכירות בהשפעתה הישירה של הוראה על הצלחת התלמידים, מעט מידי צעירים מוכשרים ומצטיינים פונים להוראה. לכן בתכנית חותם אנו מכשירים קהילה ייחודית של מורים פורצי-דרך להשתלבות בבתי-ספר בכל רחבי הארץ.
שינוי מערכתי-קהילתי
תיאורית השינוי של חותם בנויה על יצירת שרשרת מנהיגות שמתחילה בבית הספר וממשיכה עד למוקדי קבלת ההחלטות במדינה. מטרת אסטרטגיה זו היא להשפיע על כ-200 בתי ספר במהלך 5 השנים הקרובות, באמצעות כניסה של מורים צעירים וחדורי מוטיבציה, שינוי הציפיות לתלמידים בעלי רקע סוציו-אקונומי חלש ברמה המערכתית, העלאת מודעות ציבורית לחשיבות שוויון הזדמנויות בחינוך לחוסן הלאומי וכן הלאה. אנו מאמינים שהשינוי בשוויון ההזדמנויות בחינוך בישראל יבוא רק אם נעבוד יחד כקהילה.